Banden vervangen

Het vervangen van banden kunt u het beste aan een professioneel bedrijf overlaten. Bandenservice Zenik heeft de ervaring en expertise om uw autobanden te vervangen. Voordat wij uw banden vervangen zal er eerst gekeken worden naar de huidige staat van de banden. Het bekijken van de profieldiepte is hierbij een belangrijk onderdeel. Heeft een band een geringe profieldiepte, dan kan dit gevaar opleveren tijdens het rijden. Met gladde banden raakt u veel sneller in een slip en u heeft een langere remweg. Daarnaast is de kans op een klapband veel groter. De banden behoren dan ook tot de belangrijkste onderdelen van uw auto, zonder goede banden komt u nergens! Het is dan ook belangrijk om de kwaliteit van de banden goed in de gaten te houden en in te grijpen als dat nodig blijkt te zijn.

 

Profieldiepte

De profieldiepte van uw banden dient minimaal 2,5 mm te bedragen. Is de profieldiepte minder dan 2,5 mm, dan is de kans op aquaplanning een stuk groter. Officieel mag de profieldiepte niet minder dan 1,6 mm bedragen. Toch raadt Bandenserver Zenik u aan om de banden te vervangen zodra de profieldiepte onder de 2,5 mm komt. U gaat dan veiliger de weg op, het risico op ongelukken wordt aanzienlijk kleiner.

 

Professioneel advies

Wilt u graag weten of uw banden aan vervanging toe zijn? Wij komen graag bij u langs om na te gaan hoeveel de profieldiepte momenteel bedraagt. Als deze te laag is vertellen wij u graag welke mogelijkheden er zijn m.b.t. nieuwe banden. Uiteraard kunt u kiezen uit verschillende merken. Er is dan ook voor ieder budget een nieuwe band te vinden. U hoeft overigens niet direct al uw banden te vervangen, ook één of twee banden vervangen behoort tot de mogelijkheden.

Neem vandaag nog contact met ons op via 06-22548870, wij staan u graag te woord!

Winterbanden en zomerbanden wissel.
Of bel direct met Zenik:
06-22548870