Banden Caravans

Heeft u een caravan, dan heeft u het voordeel dat de banden nauwelijks slijten. Vervanging van banden vanwege het afslijten van profilering vindt weinig plaats. Vaak treden er na verloop van tijd zogenaamde droogtescheurtjes op. Lange tijd was dat het moment dat een band werd afgekeurd en vervangen werd. Toch is dat niet het juiste moment om een caravan band te vervangen. Bij het ontstaan van droogtescheurtjes is het eigenlijk al te laat, de kans op een klapband is dan namelijk veel groter. Uit onderzoek is gebleken dat de kans op een klapband na 7 jaar flink toeneemt. Tot 7 jaar is er weinig aan de hand, maar vanaf 7 jaar schiet de grafiek omhoog. De BOVAG en Rai adviseren dan ook om caravan banden op hun zevende levensjaar te vervangen.

 

Aflezen van de leeftijd

Weet u niet precies hoe oud de caravan band is? Geen probleem, u kunt de leeftijd van de band op de band zelf terugvinden.  In de zogenaamde DOT-code is productiedatum van de band vermeld. Deze cijfers hebben betrekking op de week en het jaar van fabricage. Vanaf 2000 wordt de DOT-code in vier cijfers weergegeven, de eerste twee cijfers voor de week en de laatste twee cijfers voor het jaar van fabricage. Als u de code 2400 afleest dan  is de band vervaardigd in week 24 van het jaar 2000. Staat de code 0108 erop, dan is de band vervaardigd in week 1 van het jaar 2008. Dankzij deze code weet u precies hoe oud de caravan band is.

 

Bandenspanning

Ook een juiste bandenspanning is cruciaal voor de slijtage van de banden, de wegligging van uw auto en het verbruik van uw auto. Een caravan heeft over het algemeen een band nodig met een hoger draagvermogen, de load index staat op de band vermeld en deze moet overeen komen met het gewicht van de caravan. U kunt ons altijd bellen voor advies. U kunt ons bereiken op het telefoonnummer 06-22548870, wij staan u graag te woord!

Caravan banden.
Of bel direct met Zenik:
06-22548870